Следвайте Гласове в Американският президент Джо Байдън напусна Киев , където

...
Следвайте Гласове в Американският президент Джо Байдън напусна Киев , където
Коментари Харесай

Байдън си тръгна от Киев: Замълча за изтребители, но обеща 700 танка, 1000 бронирани машини, 2 млн. снаряда

Следвайте " Гласове " в 
Американският президент Джо Байдън напусна Киев, където разгласи отпущането на нова военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона $. До дни ще бъдат оповестени и спомагателни наказания против представители на елита и фирмите в Русия, които се пробват да избегнат глобите, с цел да " поддържат съветската военна машина ", заяви още Байдън в Украйна. 

" Анонсираният през днешния ден пакет включва муниции за ракетни системи HIMARS и гаубици, повече противотанкови системи, в това число Javelin, 1000 артилерийски системи,  2 млн. артилерийски снаряда, системи за въздушно наблюдаване, с цел да се отбрани украинският народ от бомбардировките ", съобщи президентът на Съединени американски щати на конференция със Зеленски.
По време на късото си посещаване американският президент се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски и разгласи доставките на нова помощ и военна техника за Украйна. Новият пакет ще включва артилерийски муниции, бронебойни системи, както и противовъздушни радари за наблюдаване, с цел да се " подкрепи отбраната на украинското население от въздушен обстрел ", сподели американският президент. Той обаче не загатна нищо за изтребители, за които Украйна упорства пред западните съдружници, с цел да ѝ оказват помощ да отблъсне съветските сили, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като припомнят и че Съединени американски щати несъмнено са най-големият снабдител на военна помощ за Украйна.
" Цената, която Украйна заплаща, е извънредно висока. Жертвите са прекомерно огромни.... Ние знаем, че предстоят сложни дни, седмици и години. Когато Путин стартира нашествието си преди съвсем една година, той мислеше, че Украйна е слаба, а Западът е разграничен. Мислеше, че може да ни надвие. Но той грубо сгреши ", сподели Байдън пред публицисти в Киев, като похвали украинците за смелостта им да се опълчват на съветската инвазия.

Членовете на Конгреса на Съединени американски щати са единомислещи по отношение на нуждата от даване на помощ на Украйна, макар различията по други въпроси. При всички различия в Конгреса на Съединени американски щати, ние сме съгласни да подкрепим Украйна ", цитира го CNN. 
И до момента в който Киев се приготвя за опцията за огромна нова съветска атака, която съгласно някои военни наблюдаващи към този момент е почнала в Източна Украйна, тази седмица ще бъдат оповестени и спомагателни наказания против представители на елита и фирмите в Русия, които се пробват да избегнат глобите, с цел да " поддържат съветската военна машина ", сподели още Байдън в Украйна. 
Визитата на американския държавен глава се случва съвсем година след началото на съветската инвазия и ден преди президентът Владимир Путин да направи значимо послание, в което се чака да изложи задачите на Русия за втората година от така наречен " прокси война против въоръжената мощност на Запада ". 
" Осъществи се историческо посещаване. Разговорът сред Байдън и Зеленски се организира в атмосферата на допустимо най-голямо доверие. Ще кажа следното: и двамата президенти са задоволени от диалога. Атмосферата е допустимо най-доверчива и сърдечна ", написа във Фейсбук украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, който по-рано oтмени плануваното си за през днешния ден посещаване в Брюксел, без да уточни причина.
Зеленски, от своя страна благодари на Байдън за визитата му в Киев в " най-трудното време ", заяви ДПА. В взаимно изказване за пресата украинският държавен глава сподели: " Днешните диалози бяха извънредно плодотворни... Те са доста значими и от решаващо значение. "
Байдън дойде в Украйна рано тази заран, при най-строги ограничения за сигурност, на първата си аудиенция в страната от началото на войната и за пръв път в качеството си на президент на Съединени американски щати. Интересен миг от визитата му е, че бяха задействани сирените за въздушна паника. Сутринта украинските медии пък оповестиха за великански тапи в Киев поради визитата на незнайни към оня миг задграничните посетители. По-късно през обществените мрежи стана ясно и кои са високите посетители на украинската столица.

Източници: dnes.dir.bg, epicenter.bg
 
 
 
 
20 Фев 20235220 Фев 202310120 Фев 202374120 Фев 2023111420 Фев 20237320 Фев 2023323КоментариИ хиляда танка да е заречен, смисълът на визитата е явен -20 Фев 2023 16:33ч.
последна разтуха и глътка кураж за умиращия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ввв20 Фев 2023 16:34ч.
Сиреч, до последния украинец:) Кеф.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231096207 Фев 2023142420 Фев 202365218 Фев 2023758
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР